Парфюми Halston

Пътя на модна къща Halston

Началото на модна къща Халстън е поставено през 1970 година от Roy Halston Frowick. Още от дете той започва да прави шапки и дрехи за майка си и сетсра си. Кратка статия във вестник относно неговите проекти му повлиява положително и го убеждава да отвори магазин през 1957 година. През същата година се мести да живее в Ню Йорк, започвайки работа за няколко дизайнера на шапки преди да стане едно от главните дейставащи лица за Bergdorf Goodman. Бързо се разчува мълвата за таланта му и през 1960 година неговите изделия са носени от личности като: Lauren Hutton, Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Bianca Jagger, Liza Minelli и други.  

През 1974 дизайнерската къща стартира първия си едноименен парфюм, който разработва в сътрудничество с Елза Перети. Halston Classic - първият парфюм за жени, издаден под името на марка Халстън е лансиран една година по-късно. Аромата е композиран около флорални акорди и става един от предпочитаните парфюми от представителките на нежния пол за три десетилетия. Halston 1-12 парфюм за мъже стартира на пазара през 1976 година. Две години по-късно излизат и Halston 101 за мъжете и Halston Couture за жени. През 2003 г. и 2004 г. са презентирани пред широката общност двойката парфюми за нея и него съответно Catalyst for women и Catalyst for men. 2009 е годината, в която излизат ароматите Halston Man and Halston Woman - третата по ред ароматна двойка за марката. 

Колекцията от парфми на модната къща събира 17 очарователни аромата, първият от който стартира през 1974 година, а последният през 2010 година. Разработен са в сътрудничество с парфюмеристите: Ermenidis, Harry Fremont, Carlos Benaim, Vincent Marcello, Max Gavarry и Patricia Bilodeau.