Дамски парфюми

Dolce.bg предлага богат избор от 100%оригинални дамски парфюми. При нас ще откриете всички актуални за сезона аромати,както и традиционни best sellers на световно известни марки в парфюмерийниябранш.

Всяка дама знае, че е нужно да има подходящпарфюм за всяка ситуация. Предлагаме ви колекции от маркови парфюми за жени за всеки стили всеки повод. Открийте своят отличаващ аромат, като се доверите на утвърдените марки. Поръчайте лесно любимите си женски парфюми онлайн. Dolce.bg подбира специално за васизключителен асортимент от ухания, които са подходящи за всеки вкус. 


Концентрация на парфюмна есенция в различните типове парфюми


НазваниеКонцентрация на парфюмна есенция
Eau Fraiche1-3%
Eau de Cologne (Одеколон)2-4%
Eau de Toilette (Тоалетна вода)5-15%
Eau de Parfum (Парфюмна вода)15-30%
ПарфюмНад 30%


Времетраене на аромата


Eau Fraiche

При Eau Fraiche концентрацията на аромата е най-слаба – едва между 1% и 3%. Това оказва влияние и на дълготрайността им. Тя е не повече от час.


Eau de Cologne (Одеколон)

В тази група влизат леки, свежи и плодови мириси. Концентрацията на аромата при тях е между 2% и 4%. Траят от 2 до 3 часа. Това са главно мъжки аромати.


Eau de Toilette (Тоалетна вода)

Тоалетната вода е златната среда и като трайност на аромата и като цена.

Концентрацията при тях е между 5% и 15%, което означава, че ще усещате уханието им от 3 до 4 часа.


Eau de Parfum (Парфюмна вода)

Парфюмната вода съдържа между 15% и 30% чиста парфюмна есенция и издържа до 8 часа.


Парфюм

Парфюмът е перлата в короната що се отнася до наситеност на аромати. Едно напръскване може да се усеща в продължение на 24 часа.


Каква е разликата между парфюм и парфюмна вода?

Концентрацията на аромата при парфюмите е два пъти по-голяма, сравнено с парфюмната вода, което оказва влияние на дълготрайността. Парфюмът издържа едно денонощие (24 часа), докато парфюмната вода трае не повече от 8 часа.


Каква е разликата между парфюм и тоалетна вода?

Тоалетната вода е с по-лека формула и е подходяща за хора, които имат непоносимост към силните аромати. Мириса на тоалетната вода избледнява средно за 3 до 4 часа, докато оригиналният парфюм ще издържи цял ден.


По какво се познават оригиналните парфюми?

Най-лесният начин за разпознаване на оригинален парфюм е ароматът. Имитациите на парфюми никога не са на 100% идентични по ухание с техния оригинал. Друг начин за разпознаване е чрез разклащане на шишенцето. Ако образувалите се мехурчета изчезнат веднага, а не в рамките на 10-15 секунди, то най-вероятно не държите оригинален парфюм. 


Къде се пръска парфюм?

Прието е парфюмът да се пръска върху точки, където може да се напипа пулс – обикновено това са шията и деколтето, китките и зоната зад ушите. Най-добър ефект се постига, когато парфюма се нанесе върху топла кожа – веднага след баня, когато порите са отворени и ще го абсорбират много по-добре. За още по-голяма дълготрайност, парфюмеристите съветват да не втриваме парфюма, а да го оставим да засъхне сам върху кожата. 


Какви дамски парфюми харесват мъжете?

Интересно проучване на The Smell and Taste Treatment and Research Foundation , публикувано от American Academy of Neurological and Orthopedic Surgeons откри, че ароматите, които най-силно привличат мъжете, са ухания на храни! 


Ето кои са 10-те най-съблазнителни аромати-афродизиак за мъжете:

  1. Ванилия
  2. Лавандула и тиквен пай (pumpkin pie)
  3. Понички
  4. Портокал
  5. Кола
  6. Мускус
  7. Мента
  8. Зелена ябълка
  9. Канела
  10. Рози