Парфюми Acqua di Parma

Началото на Acqua di Parma
Италианската марка започва своята дейност като малка фабрика в Парма. Появява се първия аромат с името Colonia, който става символ на истинския шик сред американските и европейските знаменитости преди войната от 1930 и след нея през 1950 година.
От малка фабрика дизайнерския лейбъл се превръща във видна дизайнерска къща, обхващаща голям диапазон. За известно време марката губи популярност и води борба за оцеляване поради непредвидени обстоятелства и несериозност от страна на модните диктатори. В началото на 1990-те години трима влиятелни италианци обединяват силите си и вдигат на крака Аква ди Парма за да възродят и запазят италианската класика. Започват да проектират съвременни версии на старите класически аромати на марката и създават прекрасни ароматни линии като Blu Mediterraneo, които предлагат парфюми, козметика за тяло, дори и парфюми за интериора.

Acqua di Parma в съвременния свят
Дизайнерска къща Acqua di Parma се слави със своите луксозни и неподражаеми аромати. Първото издание на Аква ди Парма се появява на бял свят през далечната 1916 година, а издаването на нови ухания продължава и до днес. Италианският гигант Acqua di Parma може да се похвали с привързаността на известни световни имена като Шарън Стоун, Уди Алън и Кевин Костнър. Парфюмеристите сътворили ароматите на марката са Bertrand Duchaufour, Jean-Claude Ellena, Francois Demachy, Francoise Caron, Francis Kurkdjian, Antoine Maisondieu и Alberto Morillas.