Парфюми Calvin Klein

Пътят на Calvin Klein

Келвин Клайн е роден на 19-ти ноември 1942 година в Бронкс - Ню Йорк в семейство на унгарски евреи емигранти. От младежките си години става близък на Барон де Гюнзбург и благодарение на него са и първите му изяви в света на модата.
През 1968 г. заедно с приятеля от детството си Бари Шварц, основават марката Calvin Klein и отварят магазин за палта в Нюйорски хотел. На следващата година господин Клайн се появява на корицата на престижното списание „Vogue“ и творчеството му постепенно набира световна популярност.
Още през 1977-ма година, годишният приход на компанията скочил на 30 милиона долара. Започнало производството на вратовръзки, обувки, колани, слънчеви очила, кожени палта, часовници, а по-късно на бельо и козметика. Всяка една от модните линии започнала да носи милиони приходи.
Оригиналните хрумвания за реклама и популяризиране на марката, превръщат името Calvin Klein в синоним на качество, оригиналност и стил. През 2002 година компанията е продадена на Phillips Van Hausen Corp. Днес хората купуват продуктите на Calvin Klein дори само заради името.

Кога се появи първият парфюм Calvin Klein

През 1979 г. стартира козметичната линия с аромата за мъже CK1. Следват парфюм за жени и мъже Euphoria, Eternity, Obsession, Obsession Secret, Truth, CKBe, CKIN2U и CKMan и др.
Dolce.bg събра за вас богата колекция парфюми Calvin Klein и ви я предоставя на възможно най-добри цени.