Парфюми Hermes

Hermes - мода, стил, качество
Модна къща Хермес e основана в Париж Франция в далечната 1837 година. Създател е Тиери Хермес и е притежание на семейството и до днес. В самото начало компанията е съсредоточена върху производството на аксесоари за коне. През 1855 година твореца Thierry Hermes е награден със специална награда за най-високо качество на своите продукти, което даде възможност на господин Hermès мощен стимул за съвършенство. През 1867 г. той открива изложба на своите продукти и успешно популяризира компанията. След смъртта на основателя през 1879 г., „юздите“ поема сина му Charles-Emile, който продължава работата на баща си. Той отваря втори магазин близо до Елисейския дворец, разширявайки гамата от асортименти на компанията с производството на специализирано оборудване. През 1900 г. света видя нови продукти Hermes - чанта за ездачи, които са предназначени да бъдат носени на седлото. Компанията продължава да се разширява и през 1914 г. в цеха на фирмата работят над 80 служители. Марка Hermes става официален доставчик на седла и самари, дори за императорския дворец на царска Русия.  През 1918 г. компанията произвежда първото кожено яке, поръчано от принца на Уелс. През 1922 г., е била освободена на пазара и първата чанта с цип, а две години по-късно чантите, предлагани от марката са станали невероятно популярни в цял свят. През 1929 г. влиза в продажба първата линия дамско облекло. Производството на търговска къща Hermes става глобална и отваря нова верига от магазини в известните курорти. През 30-те години на миналия век, марката започва да произвежда различни продукти и скоро навлиза на пазара на кожени чанти и копринени шалове.
Парфюмното приключение за марката започва през 1951 година с лансирането на първия парфюм, озаглавен Eau d'Hermès и разработен от Edmond Roudnitska, един от най-великите творчески духове в света на ароматите. Десет години по-късно с презентирането на пазара на парфюма за жени Caleche марката потвърждава участието си в парфюмерийната индустрия. Привличането на парфюмерист като Jean-Claude Ellena през 2004 година е решителна стъпка в развитието на модния лейбъл. Terre, Equipage, Caleche, Кelly Caleche са само малка част от палитрата аромати. Hermes e може би най-представителната марка френски лукс. Бутици с логото на известната дизайнерска къща днес има по целия свят.
Онлайн магазин Dolce.bg предлага на Вашето внимание богата палитра от парфюми с марката Hermes на достъпни цени и гарантирано качество!