Парфюми Issey Miyake

Issey Miyake - японски стил и очарование

Исей Мияке е янонски моден дизайнер, който се прочува с иновациите си с плат и производство на интересни и практични облекла. Родното място на твореца е Хирошима, годината е 1938 година. Бил е свидетел на атомното бомбардиране на града по време на Втората световна война. Завършил е графичен дизайн в университета Tama Art в Токио. Започва работа за едни от най-известните дизайнери за 1960 година. Преместването му в Париж довело до работа с компании като Guy Laroche и Givenchy. През 1970 година. Исей Мияке се завръща в Токио, вдъхновен от древните японски традиции основава Miyake Design Studio и стартира производството на дрехи за жени. Моделите на Issey Miyake, произведени от естествени материали , разработени специално за Miyake Design Studio, стават извънредно успешни на пазара. 

Освен със своите облекла, модната къща се прочува и с разработката на парфюми за мъже и жени. През 1992 година на пазара е лансиран първия аромат за жени под името "L’eau d’Issey". Две години по-късно стартира и първия парфюм за представителите на силни пол. През 2007 година на пазара е пуснат и популярният мъжки аромат L’eau d’Issey Pour Homme Intense.

До този момент дизайнерска къща Issey Miyake предлага на широката си аудитория богат асортимент от 76 аромата за него и за нея. Първото издание е било от 1992 година, а последното от 2016 година. Парфюмите Исей Мияке са разработени в сътрудничество с композиторите:  Jacques Cavallier, Olivier Cresp, Alberto Morillas, Christophe Raynaud, Daphne Bugey, Loc Dong, Dominique Ropion и Aurelien Guichard.

Dolce.bg предлага на Вашето внимание богат асортимент от колекцията парфюми на модния лейбъл Исей Мияке на конкурентни за пазара цени и гарантирано качество.