Парфюми Iceberg

Iceberg - мода, класика и стил

Айсберг е италианска модна къща, която е основана от съпрузите Silvano Gerani и Guiliana Marchini през далечната 1962 година. Компанията Gilmar Group, собственост на марка Айсберг, също е основана от двойката. 

Марката Iceberg е резултат от невероятния напредък на малък семеен бизнес, който първоначално е съсредоточен в производството на дрехи, изработени от вълна. По-късно, Julian Marchini  започва да експериментира, разработвайки спортна колекция трикотаж. Моделите на колекцията са определено новаторски и  значително по-различни от общоприетите стандарти. Това са дрехи, които трудно биха могли да бъдат пренебрегнати - ярки цветове, оригинални кройки. 

Айсберг е първата компания, която използва известни личности за техните промоции. В допълнение те са първите, които прилагат оригинални отпечатъци върху плата. Първоначално те описват основните произведения на изкуството на царя на поп арта Анди Уорхол, а след това върху техните продукти се появяват портрети на знаменитости като Мерилин Монро и Ал Капоне. Паоло Герани /творческия директор на компанията/ въвежда още една иновация за марката, а именно образа на популярни анимационни герои като: усмихнатия заек Бъгс Бъни, малката мишка Мики Маус, Доналд Дък Дък и много други герои на Дисни приказките. С това дизайнерската къща "циментира" репутацията си на една компания, която редовно да изненадва потребителите. 

Основното оръжие на компанията на международния пазар е производствената  фабрика, оборудвана с най-новите технологии, която се намира в Сан Джовани в Marinaite (Римини). 

Дебютната линия за мъже под марката Iceberg  бе презентирана на пазара през 1974 година, последвана от дамска линия две години по-късно. Кожените изделия се присъединяват към предлагания асортимент от марката през 1992 година. Началото на Колекцията "Denim" на модната къщя е поставено през 1995 година. През 1989 година е открит първия бутик на марка Айсберг в Милано, а през 1991 година първия шоурум в Ню Йорк.  До 21-ви век модната къща печели популярност в среди като хип-хоп и поп музиката и и нейната продуктова гама включва дрехи за мъже, жени и деца, очила, часовници и парфюми.

Първият парфюм за жени с марка Iceberg стартира на пазара през 1989 година. Две години по-късно е лансиран е първия парфюм за него. До момента дизайнерската къща предлага на вниманието на публиката 28 аромата като най-ранното издание е от 1989г., а последното от 2015г. Колекцията от аромати е разработена в сътрудничество с парфюмеристите Symrise, Sophie Labbe, Quest International, Alexandra Carlin, Christophe Raynaud, Nathalie Gracia-Cetto, Antoine Maisondieu and Sonia Constant.

Dolce.bg предлага на Вашето внимание богат асортимент от колекцията на марка Iceberg на добри и конкурентни за пазара цени.